Στην Αδριατική

Το πλοίο με το όνομα Laurana κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Cantieri Navali del Quarnaro στο τότε ιταλικό Fiume (σημερινή Rijeka της Κροατίας) μεταξύ των ετών 1938-1939. Αμέσως μετά τη ναυπήγησή του χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα λιμάνια της Αδριατικής.

Μέρος του στόλου της Ιταλίας, με το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις ως διασωστικό πλοίο, καθώς ήταν ένα γρήγορο και ευέλικτο σκαρί που μπορούσε εύκολα να μεταβαίνει σε ναυάγια και να περισυλλέγει διασωθέντες και τραυματίες, προκειμένου να τους μεταφέρει στα πλωτά νοσοκομεία του ιταλικού ναυτικού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός στο τέλος του πολέμου είχαν χαθεί τα υπόλοιπα έξι διασωστικά και πλωτά νοσοκομεία και μόνο το Laurana διασώθηκε, παρόλο που καταλήφθηκε από πλοία του βρετανικού στόλου κοντά στη Μάλτα. Για τα επόμενα χρόνια μέχρι το τέλος του 1949, χρησιμοποιήθηκε στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση Μάλτας-Συρακουσών.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το πλοίο χρησιμοποιήθηκε από το ιταλικό κράτος ως διασωστικό σκάφος, το μόνο που διασώθηκε από τα συνολικά επτά που χρησιμοποιήθηκαν ως πλωτά νοσοκομεία και διασωστικά. (προέλευση: Nereo Castelli)