Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στην Εκπαιδευτική Δράση «Ένας Περίπατος, Δύο Μουσεία»

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα σε συνεργασία με την Εφορεία Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων καλούν τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Θριασίου Πεδίου να δηλώσουν συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση  «Ένας Περίπατος, Δύο Μουσεία» με τίτλο για τη διενέργεια σχολικών περιπάτων με τίτλο στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδα (εγκαταστάσεις ΕΛΠΕ Ελευσίνας) και στον Αρχαιολογικό Χώρο & Μουσείο Ελευσίνας.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου, τα παιδιά θα γνωρίσουν όψεις της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοΐας του 20ου αιώνα, παίρνοντας μέρος στο εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα Παιχνίδι εν Πλω», που θα διεξαχθεί στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδα από ειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στον Αρχαιολογικό Χώρο και Μουσείο Ελευσίνας, όπου θα ξεναγηθούν από τους αρχαιολόγους του χώρου με σκοπό να γνωρίσουν το ιστορικό παρελθόν της πόλης.

 

Το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία Πλωτό Μουσείο Νεράιδα θα καλύψει το κόστος του εκπαιδευτικού προγράμματος, το εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και τη δαπάνη μεταφοράς των μαθητών.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι επισκέψεις απευθύνονται σε ομάδες μαθητών 8-12 ετών (τάξεις Γ-Δ-Ε-ΣΤ), θα διεξάγονται κάθε Τρίτη στις 9.30 π.μ. και θα έχουν συνολική διάρκεια περίπου 4 ωρών.

(9.30 π.μ. -11.00 π.μ. Πλωτό Μουσείο Νεράιδα / 11.30 -13.00 Αρχαιολογικός Χώρος & Μουσείο Ελευσίνας).

Ο ανώτατος αριθμός ανά ομάδα είναι 30 παιδιά.

Κατά τις επισκέψεις, τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους νερό και κολατσιό. Θα μπορούν να κάνουν διάλειμμα στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας, πριν από την έναρξη της ξενάγησης.

 

Επικοινωνία:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο: neraida@latsis-foundation.org και στο τηλέφωνο: 210 6282888.