+πλευση – Διάπλους 2016

Η ομάδα +πλευση κάθε χρόνο διοργανώνει διάπλου του Αιγαίου με σταθμούς ακριτικά νησιά στο καθένα από τα οποία προσφέρονται δωρεάν εφόδια και εξοπλισμός για σχολεία, διαγνωστικές εξετάσεις με γιατρούς και νοσηλευτές πολλών ειδικοτήτων, έργα υποδομής (αφαλατωτές, γήπεδα πολλαπλών χρήσεων, παιδικές χαρές κ.λπ.) και άλλες δωρεές στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, της αθλητισμού και του περιβάλλοντος. Απώτερος σκοπός της +πλευσης παραμένει σταθερά η ενίσχυση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ακριτικών νησιών της Ελλάδας. 

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα χρηματοδότησε τον «Διάπλου 2016», εστιάζοντας στα σχολεία. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω χρηματοδότηση οι σχολικές μονάδες των νησιών ενισχύθηκαν με εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως ενδεικτικά προτζέκτορες, υπολογιστές, φωτοτυπικά και σκάνερ, έπιπλα (βιβλιοθήκες, τραπέζια, καθίσματα), καθώς επίσης αναλώσιμα και παιχνίδια μάθησης για τη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών. Η επιλογή του υλικού έγινε κατόπιν επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, αξιολόγησης και διασταύρωσης των αιτημάτων με τις τοπικές αρχές, τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων κλπ., ώστε να υπάρχει η μέγιστη βεβαιότητα για την αναγκαιότητα του υλικού και την αξιοποίησή του από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο «Διάπλους 2016» διήρκεσε 11 ημέρες στη διάρκεια των οποίων 11 φουσκωτά σκάφη και ένα βοηθητικό με τη συμμετοχή 80 εθελοντών επισκέφθηκαν 9 ακριτικά νησιά (Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Σχοινούσα, Λέβιθα, Πάτμο, Αρκιούς, Λειψούς και Αγαθονήσι). Παράλληλα με τις προσφορές σε είδος (3 γήπεδα πολλαπλών χρήσεων, Ασθενοφόρο στη Σίκινο, εξοπλισμό στο Πάτμιο Πνευματικό και Πολιτιστικού Κέντρο, Απορριμματοφόρο στο Αγαθονήσι κ.α.) , πραγματοποιήθηκε σειρά ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και ενημερωτικών δράσεων όπως ενδεικτικά βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά, διαδραστικό παιδικό εργαστήρι Ανθρωπίνων Σχέσεων, παρέμβαση πρόληψης του καπνίσματος για εφήβους, έκθεση φωτογραφίας, παραστάσεις Καραγκιόζη κ.ά..

 

Δημοτικό Σχολείο Σχοινούσας.

Δημοτικό Σχολείο Σχοινούσας.

 

Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου.

Δημοτικό Σχολείο Αγαθονησίου.

 

Διανομή εκπαιδευτικού υλικού στο Γρύλλειο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Πάτμου.

Διανομή εκπαιδευτικού υλικού στο Γρύλλειο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Πάτμου.