Ιστορία

1939-1949
Το επιβατηγό πλοίο Νεράιδα ναυπηγήθηκε ως Laurana το 1939 στα ναυπηγεία Cantieri Navali Del Quarnaro στο τότε ιταλικό Fiume (σημερινή Rijeka της Κροατίας). Χρησιμοποιήθηκε για ακτοπλοϊκά δρομολόγια στην Αδριατική και ως διασωστικό σκάφος στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού κατελήφθη από τους Βρετανούς, χρησιμοποιήθηκε για ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη γραμμή Μάλτα- Συρακούσες.

1949-1974
Το 1949 αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση και, μετά από εκτεταμένες εργασίες επισκευής, δρομολογήθηκε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού, λαμβάνοντας το ελληνικό του όνομα Νεράιδα. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο, που συμπεριλαμβάνει την Αίγινα, τα Μέθανα, τον Πόρο, την Ύδρα την Ερμιόνη και τις Σπέτσες, εξυπηρετήθηκε από το πλοίο για 25 χρόνια περίπου, μεταφέροντας κατοίκους και επισκέπτες των προορισμών αυτών. Πολλές φορές το δρομολόγιο επεκτεινόταν προκειμένου να εξυπηρετήσει και μη τακτικούς προορισμούς, όπως το Λεωνίδιο, η Μονεμβασιά και η Επίδαυρος. Το 1974 το πλοίο αποσύρθηκε.

1974-2010
Μετά τον παροπλισμό του, παρέμεινε στη στεριά για περίπου 35 χρόνια, χωρίς να οδηγηθεί στη διάλυση, καθώς ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Λάτσης θεωρούσε το Νεράιδα ως το τυχερό του καράβι. Το 2007, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του καραβοκύρη του και μετά από απόφαση της οικογένειάς του, το Νεράιδα μεταφέρθηκε στο ναυπηγείο NCP στο Sibenik της Κροατίας, προκειμένου να μετατραπεί σε πλωτό μουσείο. Οι εργασίες τέθηκαν υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό του Σπύρου Λάτση και ολοκληρώθηκαν το 2010, οπότε το πλοίο επέστρεψε στην Ελλάδα.

2013
Το καλοκαίρι του 2013 το πλοίο ύψωσε και πάλι την Ελληνική σημαία. Με αυτή επέστρεψε, τον Σεπτέμβριο, στους παραδοσιακούς του προορισμούς, Σπέτσες, Ερμιόνη, Ύδρα, Πόρο, Μέθανα, Αίγινα. Εκεί υποδέχθηκε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών αυτών, παρουσιάζοντας την ιστορία του ιδιοκτήτη του και του ίδιου του πλοίου, που αποτελεί ένα από τα λιγοστά μνημεία της χρυσής εποχής της ελληνικής ακτοπλοΐας που σώζονται στις μέρες μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συνολικός συντονισμός: Βαγγέλης Χρόνης, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα

Ναυπηγείο Μετασκευής: NCP Sibenik, Croatia

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Doug Patterson, Patterson & Buxton’s, London, UK

Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων: Metrica Interior, Senden, Germany

Μουσειολογική/μουσειογραφική μελέτη: Δρ. Αλεξάνδρα Μπούνια, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Γραφιστικός σχεδιασμός: k2design

Ομάδα έργου: Κατερίνα Μπουμπλίνη, Βασίλης Τσαμουρτζής, Claudia Scotoni, Άννη Κάλου

Πλήρωμα: cpt. Σαράντης Κουντούρης, Γιώργος Μαρνέρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *